Zebra mramorni kolač - slastica o kojoj se priča

Jannette Razum
Ako volite klasičan Mramorni kuglof, sigurna sam da ćete obožavati i ovu zebrastu verziju!
Vidi originalni članak

Priprema Zebra kolača zaista je brza i jednostavna, a kolač odlično prija uz šalicu kave ili mlijeka! Ovo je osnovni recept, a vi ga svakako možete malo obogatiti dodajući mu arome poput ruma, naranče ili limuna!

 

Slatki svijet Čokoladne kiflice - neodoljivi novogodišnji keksići

 


Sastojci

  • 5 jaja
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml + 3 žlice mlake vode
  • 250 ml ulja
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice vode

Priprema:

  1. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Izmiksanim žutanjcima dodajte ulje i vodu, a zatim lagano umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
  3. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodajte kakao i vodu (3 žlice)..
  5. Okrugli kalup za pečenje (26 cm) obložite masnim papirom.
  6. Uzmite jednu šeflju svijetle smjese pa ulijte u sredinu kalupa.
  7. Zatim uzmite jednu šeflju tamne smjese i stavite na sredinu svijetle smjese i tako naizmjenično dodajte smjese dok ih ne potrošite.
  8. Kolač pecite na temperaturi od 180° C 30-35 minuta, ovisno o pećnici.
  9. Čačkalicom provjerite je li pečen.
  10. Ohlađeni Zebra kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

 

 

Još slasnih ideja naše kolumnistice Jannette potražite na blogu Slatki svijet, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu! 

 

Slatki svijet Jednostavnije ne može: Čokoladna torta s rogačem

Slatki svijet Najslađi zalogaji: Thumbprint keksići s limunom

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr