Najnoviji trikovi dana za bolje snalaženje u kuhinji

Stockfood
Pratite ove trikove i postanite majstor u kuhanju.
Vidi originalni članak

Za povrće vrijedi - što kraće, to bolje

Povrće ne kuhajte predugo. Ako je ono narezano na manje komade, primjerice mrkva, dovoljno je tek nekoliko minuta. Cijelo povrće, poput krumpira, kuhajte dok ne omekša: prekuhavanje se gube hranjivi sastojci.

Od preslanog pire krumpira nastaju slasne palačinke

Od preslanog pire krumpira napravite palačinke. U smjesu dodajte nekoliko manjih krumpira i dva jaja, sve dobro promiješajte, a krumpire zgnječite. Zatim ugrije malo maslinova ulja u tavu i prepržite smjesu kao da radite palačinke - tri minute sa svake strane.

Od zapečenog luka do finog umaka

Za piletinu koju ćete pripremati u pećnici narežite luk na kolutove i rasporedite ga u limu za pečenje. Na to stavite meso. Luk će upiti sokove piletine, a nakon pečenja od luka i tekućine napravite umak. 

Minuta čini čuda za tjesteninu i umak

Tjesteninu kuhajte jednu minutu manje no što piše na pakiranju. Zatim je promiješajte s umakom i kuhajte zajedno minutu kako bi se okusi proželi.

Umak u kockicama iz kalupa za led

Ostane li vam umaka koji ste poslužili uz tjesteninu, zamrznite ga u kalupu za led. Tako ćete lako dozirati količinu za brze obroke kako ne biste morali grijati sav ostatak umaka odjedanput.

Posjeti Gastro.hr