Za povrće vrijedi - što kraće, to bolje
Povrće ne kuhajte predugo. Ako je ono narezano na manje komade, primjerice mrkva, dovoljno je tek nekoliko minuta. Cijelo povrće, poput krumpira, kuhajte dok ne omekša: prekuhavanje se gube hranjivi sastojci.
Od preslanog pire krumpira nastaju slasne palačinke
Od preslanog pire krumpira napravite palačinke. U smjesu dodajte nekoliko manjih krumpira i dva jaja, sve dobro promiješajte, a krumpire zgnječite. Zatim ugrije malo maslinova ulja u tavu i prepržite smjesu kao da radite palačinke - tri minute sa svake strane.
Od zapečenog luka do finog umaka
Za piletinu koju ćete pripremati u pećnici narežite luk na kolutove i rasporedite ga u limu za pečenje. Na to stavite meso. Luk će upiti sokove piletine, a nakon pečenja od luka i tekućine napravite umak.
Minuta čini čuda za tjesteninu i umak
Tjesteninu kuhajte jednu minutu manje no što piše na pakiranju. Zatim je promiješajte s umakom i kuhajte zajedno minutu kako bi se okusi proželi.
Umak u kockicama iz kalupa za led
Ostane li vam umaka koji ste poslužili uz tjesteninu, zamrznite ga u kalupu za led. Tako ćete lako dozirati količinu za brze obroke kako ne biste morali grijati sav ostatak umaka odjedanput.