Namirnica tjedna: Nestvarno dobri okusi rižota od bundeve

Thinkstock
Kraljica jeseni, kako je volimo nazivati, divan je i mirisan dodatak gotovo svakom jesenskom jelu. Pripremite je u neodoljivom rižotu pa uživajte u ovoj pravoj jesenskoj deliciji.
Vidi originalni članak

Malo koji jesenski plod može zasjeniti bundevu. Kombiniramo je s tjesteninom, pripremamo mirisnu bučnicu, a sjajna je i u salatama. Najviše je ipak volimo u pravom, domaćem, toplom i kremastom rižotu. Svježu bundevu kuhajte u temeljcu, a da bi postigli upravo tu neodoljivu kremoznost, ne bojte se upotrijebiti dovoljnu količinu maslaca. Rižoto na kraju pospite parmezanom i bučinim sjemenkama pa uživajte u savršenstvu jesenskih okusa.

Potrebno vam je:

  • 150 g bundeve
  •  100 g ovčjeg sira
  • 1 režanj češnjaka
  • 0.5 šalice bijelog vina
  • 1 mala žlica mljevenog maka
  • 2 žlice bučinih sjemenki
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 300 g arborio riže
  • Povrtni temeljac
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Popržite češnjak u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju pa dodajte rižu i kratko je pirjajte da dobije boju.
  2. Nakon toga sve podlijte bijelim vinom pa dodajte bundevu nasjeckanu na sitne komade.
  3. Sve dobro promiješajte i kuhajte uz miješanje dok sve vino ne ispari.
  4. Zatim podlijevajte povrtnim temeljcem miješajući dok riža nije kuhana "al dente".
  5. Prije kraja posolite, popoaprite, dodajte sir i mak pa sve dobro promiješajte
  6. Pospite nasjeckanim bučinim sjemenkama i poslužite toplo.

Dobar tek!

Želite li zaviriti u menije naših poznatih restorana i u njima pronaći svoja omiljena jela ili isprobati neke sasvim nove okuse, skočite na mjesto koje objedinjuje najbolju atmosferu s najkvalitetnijim namirnicama - posjetite Crogourmet365

Posjeti Gastro.hr