Malo koji jesenski plod može zasjeniti bundevu. Kombiniramo je s tjesteninom, pripremamo mirisnu bučnicu, a sjajna je i u salatama. Najviše je ipak volimo u pravom, domaćem, toplom i kremastom rižotu. Svježu bundevu kuhajte u temeljcu, a da bi postigli upravo tu neodoljivu kremoznost, ne bojte se upotrijebiti dovoljnu količinu maslaca. Rižoto na kraju pospite parmezanom i bučinim sjemenkama pa uživajte u savršenstvu jesenskih okusa.
Potrebno vam je:
- 150 g bundeve
- 100 g ovčjeg sira
- 1 režanj češnjaka
- 0.5 šalice bijelog vina
- 1 mala žlica mljevenog maka
- 2 žlice bučinih sjemenki
- 4 žlice maslinovog ulja
- 300 g arborio riže
- Povrtni temeljac
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Popržite češnjak u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju pa dodajte rižu i kratko je pirjajte da dobije boju.
- Nakon toga sve podlijte bijelim vinom pa dodajte bundevu nasjeckanu na sitne komade.
- Sve dobro promiješajte i kuhajte uz miješanje dok sve vino ne ispari.
- Zatim podlijevajte povrtnim temeljcem miješajući dok riža nije kuhana "al dente".
- Prije kraja posolite, popoaprite, dodajte sir i mak pa sve dobro promiješajte
- Pospite nasjeckanim bučinim sjemenkama i poslužite toplo.
Dobar tek!
Želite li zaviriti u menije naših poznatih restorana i u njima pronaći svoja omiljena jela ili isprobati neke sasvim nove okuse, skočite na mjesto koje objedinjuje najbolju atmosferu s najkvalitetnijim namirnicama - posjetite Crogourmet365!