11. listopada 2016.

Može li bolje: Njoki od bundeve, krem sira i parmezana

Njoki od bundeve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno morate isprobati ove njoke od buneve i ricotte

Imajte na umu da nisu sve bundeve iste te da ćete za neke trebati više brašna. Savjetujemo da koristite butternut tikvu, a količina brašna će varirati ovisno koliko je suha vaša bundeva. Ovi njoki savršeno dolaze do izražaja s umakom od maslaca i kadulje, ali možete kombinirati i s drugim začinskim biljem.

Sastojci:

  • šalica kuhane bundeve
  • šalica ricotte
  • 2 jaja
  • 2 žličice soli
  • 50g parmezana ili pecorina
  • 3-4 šalice brašna
  • nasjeckana svježa kadulja
  • maslac
  • crni papar

 

Priprema:

  1. Pomiješajte pire od bundeve, ricottu, parmezan, jaja i sol zajedno u velikoj posudi. Dodajte dvije šalice brašna i pomiješajte rukama. Kako je tijesto još uvijek ljepljivo, dodajte još pola šalice brašna. Dodajite brašna po potrebi i imajte na umu da vam nikada neće trebati više od 4 šalice brašna. Kada umijesite glatko tijesto prekrijte krpom
  2. Zavrijte posoljenu vodu. Nek ključa dok vi umijesite njoke. Pospite ih lagano brašnom i pređite vilicom preko njih. Ubacite ih u ključalu vodu i kad isplivaju na površinu gotovi su. Stavite ih na papir za pečenje i prelijte s malo maslinovog ulja da se ne zalijepe
  3. Kad su svi njoki gotovi zagrijte maslac na tavi i dodajte mu njoke. Pržite ih oko minute. Pospite kaduljom, kuhajte kratko i spremni su za uživanje. Popaprite i uživajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.