gastro postao
Jednostavno morate isprobati ove njoke od buneve i ricotte
Imajte na umu da nisu sve bundeve iste te da ćete za neke trebati više brašna. Savjetujemo da koristite butternut tikvu, a količina brašna će varirati ovisno koliko je suha vaša bundeva. Ovi njoki savršeno dolaze do izražaja s umakom od maslaca i kadulje, ali možete kombinirati i s drugim začinskim biljem.
Sastojci:
- šalica kuhane bundeve
- šalica ricotte
- 2 jaja
- 2 žličice soli
- 50g parmezana ili pecorina
- 3-4 šalice brašna
- nasjeckana svježa kadulja
- maslac
- crni papar
Priprema:
- Pomiješajte pire od bundeve, ricottu, parmezan, jaja i sol zajedno u velikoj posudi. Dodajte dvije šalice brašna i pomiješajte rukama. Kako je tijesto još uvijek ljepljivo, dodajte još pola šalice brašna. Dodajite brašna po potrebi i imajte na umu da vam nikada neće trebati više od 4 šalice brašna. Kada umijesite glatko tijesto prekrijte krpom
- Zavrijte posoljenu vodu. Nek ključa dok vi umijesite njoke. Pospite ih lagano brašnom i pređite vilicom preko njih. Ubacite ih u ključalu vodu i kad isplivaju na površinu gotovi su. Stavite ih na papir za pečenje i prelijte s malo maslinovog ulja da se ne zalijepe
- Kad su svi njoki gotovi zagrijte maslac na tavi i dodajte mu njoke. Pržite ih oko minute. Pospite kaduljom, kuhajte kratko i spremni su za uživanje. Popaprite i uživajte.