Nevjerojatno dobra: Tjestenina s pancetom i kestenima

Thinkstock
Slatke kestene kombinirajte sa slanom pancetom pa uživajte u slasnoj tjestenini.
Vidi originalni članak

Čak i ako niste ljubitelj, slatko slane kombinacije ponekad vas mogu u potpunosti osvojiti. Isprobajte kestene sljubljene s pancetom i kaduljom, pa sve povežite finom al dente tjesteninom. Jednostavan umak napravite od maslaca, parmezana i vode koja vam ostane od kuhanja tjestenine. Neka bude gusto, slasno i nevjerovatno dobro.

Potrebno vam je:

  • 80 g pancete
  • 1 manji luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice kadulje
  • 200 g kestena
  • 400 g tjestenine
  • Parmezan
  • Peršin
  • Maslac
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pecite pancetu na maslinovom ulju dok ne postane hrskava, oko 4 minute.
  2. Dodajte sitno sjeckan luk pa kuhajte dok ne omekša.
  3. Dodajte protisnuti češnjak i sjeckanu kadulju.
  4. Na kraju ubacite usitnjene kestene i maknite s vatre.
  5. Tjesteninu skuhajte al dente.
  6. Maknite je iz vode u kojoj se kuhala i sačuvajte vodu.
  7. Prebacite tjesteninu u umak od pancete i prelijte šalicom te iste vode.
  8. Dodajte maslac i ribani parmezan pa dobro pomiješajte.
  9. Poslužite toplo.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr