gastro postao
Slatke kestene kombinirajte sa slanom pancetom pa uživajte u slasnoj tjestenini.
Čak i ako niste ljubitelj, slatko slane kombinacije ponekad vas mogu u potpunosti osvojiti. Isprobajte kestene sljubljene s pancetom i kaduljom, pa sve povežite finom al dente tjesteninom. Jednostavan umak napravite od maslaca, parmezana i vode koja vam ostane od kuhanja tjestenine. Neka bude gusto, slasno i nevjerovatno dobro.
Potrebno vam je:
- 80 g pancete
- 1 manji luk
- 4 režnja češnjaka
- 2 žlice kadulje
- 200 g kestena
- 400 g tjestenine
- Parmezan
- Peršin
- Maslac
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Pecite pancetu na maslinovom ulju dok ne postane hrskava, oko 4 minute.
- Dodajte sitno sjeckan luk pa kuhajte dok ne omekša.
- Dodajte protisnuti češnjak i sjeckanu kadulju.
- Na kraju ubacite usitnjene kestene i maknite s vatre.
- Tjesteninu skuhajte al dente.
- Maknite je iz vode u kojoj se kuhala i sačuvajte vodu.
- Prebacite tjesteninu u umak od pancete i prelijte šalicom te iste vode.
- Dodajte maslac i ribani parmezan pa dobro pomiješajte.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!