gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 225
Potrebno vam je
- ulje suncokretovo
- 500 g kesten pire
- 200 g mrkva, crvena
- 400 g krumpir, bijeli
- 100 ml vrhnje za kuhanje
- 2 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 1 žličica muškatni oraščić
- sol
- papar
- 4 list lovorov list
- ulje bučino
Priprema
- Na sitno narežite luk, mrkvu i krumpir na kockice, češnjak na ploškice.
- Kesten pire izmrvite.
- Zavrijte 1 l vode i dodajte kocku za temeljac.
- U dublji lonac stavite ulje da pokrije dno te dodajte luk. Pirjajte dok luk požuti.
- Dodajte kockice mrkve i krumpira te pirjajte, uz stalno miješanje, dok povrće pusti miris.
- Dodajte češnjak, a čim pusti miris, zalijte s malo temeljca, dovoljno da pokrije povrće. Pojačajte vatru i kuhajte dok povrće omekša.
- Dodajte kesten pire. Promiješajte 1-2 minute.
- Dodajte polako ostatak temeljca uz miješanje. Izmiksajte štapnim mikserom.
- Dodajte lovor i muškatni oraščić.
- Kad juha zavrije, smanjite vatru i kuhajte još 5min.
- Umiješajte vrhnje za kuhanje.
- Začinite solju i paprom po ukusu.
- Poslužite u dubokom tanjuru posipano bučinim uljem.