Arboretum: Mjesto sjajnih hamburgera

Arboretum
Kako su nas oduševili kreativnošću i idejama na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, morali smo zapitati ljude iz Arboretuma o čemu se tu radi...
Vidi originalni članak

Tko stoji iza Arboretuma, odakle ste i gdje ste smješteni?
Iza ih ima dosta.  Mi smo dosta ispred - jer je već poznato da je zima u Istri strašno duga i dosadna, pa se zabavljamo izmišljajući nove kombinacije okusa. A mi smo: Emanuele, Nicoletta (vlasnici) i Korado - naš kuhar. Jedan Talijan, jedna Fažanka i jedan Puležan.

Uglavnom Emanuele je odlučio napraviti preokret i iz uredskog se posla baciti na nešto sasvim drugačije: otvoriti pivnicu i burger bar - on bira piva u Arboretumu i nadograđuje pivsku listu po svom guštu i novim trendovima. Nicoletta je tu podrška i uglavnom se bavi svojim poslom (konferencijsko prevođenje), ali uskače u Arboretum kad je to potrebno, i kad joj dosadi primaran posao. 

Uglavnom Arboretum je u Fažani, u jednom velikom i raskošnom vrtu, pod stablima nešpule, smokve i masline, i tamo raste i razvija se.

Arboretum chakula & beer - pojasnite nam ime lokala.
Arboretum - zbog vrta, stabala i okoliša. Chakula and beer - jer je uz ćakulu i pivo sve ljepše, nama i vama, jer je to mjesto gdje stvaramo nova prijateljstva i družimo se.

 

Zagreb Burger Festival Burgermanija na najjače na zagrebačkom Strossu!

Koliko imate vrsta piva, koji su vam favoriti?
Trenutno 70... favoriti se mijenjaju. Možda je to trenutno belgijski Lupulus, naš favorit​ koji nam je već dugo na pipi i za kojega imamo ekskluzivu u Istri.

Radite li cijele godine? Kakva je Fažana u jesen?
Najljepša je u jesen... Prostor je naše najveće bogatstvo, vrt, zrak, pogled... Kad se naša riva i ulice malo oslobode od hordi turista, jesen i proljeće postaju najljepša godišnja doba za odmor u Fažani. A mi, da, radimo cijele godine. 

 

ZG Burger Fest 13 komada: Veliko testiranje burgera!

 

Koja je tajna vaših hamburgera?
Pa tajna je upravo u tome što zimi radimo polaganijim ritmom pa imamo vremena za inovacije. Naš kuhar Korado ide na razmjenu u druge burger barove (prošle godine je bio u Italiji) i u takvom otvorenom i pozitivnom ambijentu nastaju nove kombinacije. A tajna je u mesu... samo Black Angus. Nema potrebe pisati što je i kakvo je, zar ne?

 

Poludjeli za Masonom Ivan Zidar upoznao Zagreb s novom vrstom burgera

 

Kako ste zadovoljni Festivalom?
Super je festival. Šteta zbog kiše, ali cijela je ekipa vesela i motivirana, naradili smo se ali smo se cijelo vrijeme i zabavljali. Nema boljega. a uz sve to još smo i upoznali kolege i nove prijatelje, proširili arboretumske okuse i po Zagrebu, mislim da smo osvojili i privukli u Fažanu mnoge Zagrepčane koji će tamo imati priliku upoznati i ostalih 30 burgera iz naše produkcije.

Pa eto, ako još niste posjetili Zagreb Burger Festival powered by Heinz, danas vam je posljednja šansa za sjajan komad mesa i pokoje Staropramen pivo. Strossmayerov trg vas čeka, a onda jednom i u Fažanu u Arboretum!

Posjeti Gastro.hr