Recenzije 24. rujna 2017.

Arboretum: Mjesto sjajnih hamburgera

foto: Arboretum
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako su nas oduševili kreativnošću i idejama na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, morali smo zapitati ljude iz Arboretuma o čemu se tu radi...

Tko stoji iza Arboretuma, odakle ste i gdje ste smješteni?
Iza ih ima dosta.  Mi smo dosta ispred - jer je već poznato da je zima u Istri strašno duga i dosadna, pa se zabavljamo izmišljajući nove kombinacije okusa. A mi smo: Emanuele, Nicoletta (vlasnici) i Korado - naš kuhar. Jedan Talijan, jedna Fažanka i jedan Puležan.

 | Author: Arboretum foto: Arboretum

Uglavnom Emanuele je odlučio napraviti preokret i iz uredskog se posla baciti na nešto sasvim drugačije: otvoriti pivnicu i burger bar - on bira piva u Arboretumu i nadograđuje pivsku listu po svom guštu i novim trendovima. Nicoletta je tu podrška i uglavnom se bavi svojim poslom (konferencijsko prevođenje), ali uskače u Arboretum kad je to potrebno, i kad joj dosadi primaran posao. 

Uglavnom Arboretum je u Fažani, u jednom velikom i raskošnom vrtu, pod stablima nešpule, smokve i masline, i tamo raste i razvija se.

 | Author: Arboretum foto: Arboretum

Arboretum chakula & beer - pojasnite nam ime lokala.
Arboretum - zbog vrta, stabala i okoliša. Chakula and beer - jer je uz ćakulu i pivo sve ljepše, nama i vama, jer je to mjesto gdje stvaramo nova prijateljstva i družimo se.

 

Možda vas zanima... Burgermanija na najjače na zagrebačkom Strossu! Najave

 | Author: Arboretum foto: Arboretum

Koliko imate vrsta piva, koji su vam favoriti?
Trenutno 70... favoriti se mijenjaju. Možda je to trenutno belgijski Lupulus, naš favorit​ koji nam je već dugo na pipi i za kojega imamo ekskluzivu u Istri.

Radite li cijele godine? Kakva je Fažana u jesen?
Najljepša je u jesen... Prostor je naše najveće bogatstvo, vrt, zrak, pogled... Kad se naša riva i ulice malo oslobode od hordi turista, jesen i proljeće postaju najljepša godišnja doba za odmor u Fažani. A mi, da, radimo cijele godine. 

 

Možda vas zanima... 13 komada: Veliko testiranje burgera! Recenzije

 

Koja je tajna vaših hamburgera?
Pa tajna je upravo u tome što zimi radimo polaganijim ritmom pa imamo vremena za inovacije. Naš kuhar Korado ide na razmjenu u druge burger barove (prošle godine je bio u Italiji) i u takvom otvorenom i pozitivnom ambijentu nastaju nove kombinacije. A tajna je u mesu... samo Black Angus. Nema potrebe pisati što je i kakvo je, zar ne?

 

Možda vas zanima... Ivan Zidar upoznao Zagreb s novom vrstom burgera Špajza

 

Kako ste zadovoljni Festivalom?
Super je festival. Šteta zbog kiše, ali cijela je ekipa vesela i motivirana, naradili smo se ali smo se cijelo vrijeme i zabavljali. Nema boljega. a uz sve to još smo i upoznali kolege i nove prijatelje, proširili arboretumske okuse i po Zagrebu, mislim da smo osvojili i privukli u Fažanu mnoge Zagrepčane koji će tamo imati priliku upoznati i ostalih 30 burgera iz naše produkcije.

 | Author: Arboretum foto: Arboretum

Pa eto, ako još niste posjetili Zagreb Burger Festival powered by Heinz, danas vam je posljednja šansa za sjajan komad mesa i pokoje Staropramen pivo. Strossmayerov trg vas čeka, a onda jednom i u Fažanu u Arboretum!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.