Otto&Frank - savršen bistro za doručak, ručak i večeru

Lidija Lončarić
Zagrebačka Tkalčićeva ulica prije dvije godine postala je bogatija za jedan manji, ali kvalitetan bistro. Otvoren je Otto&Frank i ostatak restoranskog dijela ulice dobio je razlog za brigu...
Vidi originalni članak

Sa sjajnom ponudom jela koja uključuje baš sve, od pašteta, preko juha, tjestenina i rižota, pa sve do slasnih burgera i dobrom vinskom listom, Otto&Frank vrlo je brzo postao omiljeno odredište za gurmane željne brze, fine i jednostavne hrane.

Bistro smo posjetili jednog četvrtka popodne, a tamo nas je dočekala dobro popunjena terasa i, koliko smo se uspjeli naviriti, zadovoljno mljackanje iznad raskošnih tanjura. 

 

Neka igre počnu Recenziramo 7 najboljih zagrebačkih restorana

S Mastercardom® na klopu Fina, maštovita i zasitna kuhinja Bistro&Bara AbOvo

 

 

Krenuli smo lagano, s juhom od cvjetače i uljem tartufa te prženom tortiljom u sezamu. Lagana i nježna, ovakva juha idealan je uvod u nešto teža jela, poput njihovih burgera ili sendviča s piletinom. Jednostavnih okusa, na divan način otvara apetit, a u isto je vrijeme ima dovoljno za jedan laganiji, ali kvalitetan ručak. U Otto&Frank na juhu? Zašto ne?


Nakon zagrijavanja cvjetačom i tartufima, isprobali smo još i njihovu jetrenu pileću paštetu koju poslužuju uz zbilja bogatu porciju toplog tostiranog kruha. Taman slatkasta, s izraženim aromama konjaka i hrpu hrskavog kruha, jedva smo se suzdržali da ručak jednostavno ne završimo paštetom. A onda nam je zamirisala tjestenina sa šumskim gljivama, pancetom i dimljenom ricottom. Comfort food u pravom smislu riječi, kremast i slastan, ovaj je tanjur već ugodno otjerao glad s kojom smo došli. No, nismo se predali. Isprobali smo još tri jela, burgere koje u Otto&Franku i vi trebate isprobati. Kombinacije koje već pri čitanju s menija izazivaju zazubice, a kada stignu na stol, najveći problem postaje koji će sendvič nastradati prvi. Naravno, nismo se mogli odlučiti pa smo isprobali od svakog pomalo.

 

 

Klasični Otto&Frank burger od 100% junetine s cheddarom, salatom, karameliziranim lukom i rajčicom sjajno nas je uveo u kušanje. Meso je sočno i dobro začinjeno, peciva meka, a ni na dodacima se ne štedi. Drugi je na red došao Gourmet burger s tartufatom i dimljenim bbq umakom s cheddarom i karameliziranim lukom. Osjetili smo baš svaki sastojak ovog burgera, a onda zagrizli još jedan sočan zalogaj. Divna kombinacija, divan burger.

 

 

Zadnji burger bio je onaj od janjetine. Dolazi u nešto drugačijem izdanju, pakiraju ga u lepinju, a zatim mu dodaju umak od jogurta i mente, salatu, rajčicu i krastavac. Kako ga i sami zovu, ovaj je burger prije svega iznimno aromatičan, jačih okusa za koje je zaslužna janjetina, no umak od jogurta daje čitavom sendviču divan balans, pa će ga sa zadovoljstvom pojesti čak i oni koji pretjerano ne vole janjetinu. Istočnjački začini poput kumina i koromača daju mu poseban štih te na kraju možete uživati u jednom posve drugačijem, ali neodoljivo slasnom burgeru. Nama dovoljno da se vratimo.

 

 

Krumpirići, klasičan dodatak bez kojeg uživanje u burgerima ne može biti potpuno, su hrskavi, aromatični i baš onakvi kakvi trebaju biti. Bez previše filozofije.

Vinska lista također je poprilično kvalitetna, pa se tako na njoj nalaze imena kao što su Roxanich, Bolfan, Tomac i Petrač, dok će pivopije zasigurno oduševiti Kozel, Zmajsko i Velebitsko pivo. Za svakog ponešto!

Osim na ručak ili večeru, u Otto&Frank možete svratiti i na kvalitetan doručak. Birati možete između zobene kaše s jabukom, cimetom i bademima, pohanim kruhom s Nutelom i bananama ili kikiriki maslacem i malinama, tosta s pršutom i mozzarellom. Tu su i kombinacije poput zagrebačkog doručka koji uključuje kruh, sir i vrhnje, zapečenu šunku, radič, pržena poširana jaja, rotkve i mladi luk ili pak Sunny Side Up menija u kojem ćete dobiti dva jaja na oko, grilanu rajčicu, pancetu i tostirani kruh. Uz doručak možete naručiti i hrskave domaće krumpiriće.

Sve je jasno, zateknete li se u centru grada ujutro, popodne ili navečer, željni slasnih zalogaja, Otto&Frank iznenadit će vas kvalitetom, veličinom porcijama i pristupačnim cijenama, a onda ćete ovaj bistro, baš poput nas, početi predlagati i svojim najdražim gurmanima.

P.S. U travnju je predstavljeno prvo izdanje gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku. Ovaj utjecajni vodič predstavlja 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske, a Otto&Frank u vodiču je istaknut, osim ponudom, i nagradom Payment Excellence Award. Odlična je vijest to što ovo izvrsno iskustvo možete platiti Mastercard® ili Maestro® karticom.

 

S Mastercardom® na klopu Recenzija: Bistro Apetit i moćna kuhinja Marina Rendića

Uz Mastercard® na klopu Trilogija: Gastro bajka u srcu Gornjega grada

S Mastercardom® na klopu U Agavu na vrhunski rižoto i dozu kvalitetne gastronomije

Uz Mastercard® na klopu Noel – mjesto potpunog užitka koji si želite priuštiti

S Mastercardom® na klopu Kako je Mano 2 postao restoran o kojem se priča
 

Posjeti Gastro.hr