Recenzije Gastro patrola: Najbolji zagrebački restorani 10. travnja 2018.

Kako je Mano 2 postao restoran o kojem se priča

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Zbog izvanredne kuhinje chefa Hrvoja Kroflina u ManO2, ovaj je restoran postao mjesto o kojem se već dugo priča. Vrhunski, a opet tako jednostavni i puni okusa, njegovi su tanjuri nešto što se naprosto mora isprobati, rekli su nam. Nije preostalo drugo već uputiti se u Radničku i isprobati što to toliko finog ovaj chef svojim gostima nudi.

Priznajemo, odlazak na mjesto velikog broja poslovnih sastanaka i otmjenog interijera, odmah u početku stvorio je mali pritisak. No, ulaskom u ogroman, divno uređen prostor nalik na udobnu dnevnu sobu, sve je postalo za nijansu lakše.

 

Možda vas zanima... Recenziramo 7 najboljih zagrebačkih restorana Najave

 

Simpatično osoblje samo je dodatno pridonijelo osjećaju ugode, a činjenica da su nam ponudili i nekoliko jela koja se trenutno ne nalaze na meniju, iskustvo objedovanja u jednom od najljepših restorana u Zagrebu pretvorilo je u kvalitetan materijal za daljnje hvaljenje ovog mjesta. 

 

Možda vas zanima... Noel – mjesto potpunog užitka koji si želite priuštiti Recenzije
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Normandijski maslac i domaći kruh na najfiniji su nam način otvorili apetit. Kruh, baš onakav kakav treba biti, prozračan i mek, topao i lagan. Maslac pak je chef kuhinje upario s redukcijom tamnog piva i crnog nerafiniranog šećera. Spajajući okuse u ustima, podsjetili su nas na neke davne dane kada smo s najvećim guštom uživali u bakinom kruhu s domaćim maslacem i medom. Savršena uvertira u glavno jelo - tjesteninu s vongolama i rajčicom.

Naizgled vrlo jednostavan, ovaj tanjur iznenadio nas je već po dolasku na stol. Tagliatelle s vongolama, škampom i sitno sjeckanom rajčicom možda se i čine kao klasična ljetna kombinacija usred prvih proljetnih dana, no doza citrusnih okusa, do savršenstva izbalansirani začini i dodatak magičnog praha od sipinog crnila natjerali su nas da duboko uzdahnemo sa zadnjih zalogajem. Šteta što je već gotovo!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Deserti pak su u ManO2 sasvim posebna priča. Pastry chef Izabela Furjan priprema izvanredne kreacije koje najprije oduševe prezentacijom, a zatim nepcu donose pravi spektakl okusa i tekstura. Isprobali smo Crnu šumu i Snježnu kraljicu. 

Crna šuma sakrila je čokoladni brownie, kremu od kestena, višnje i čokoladni crumble unutar tanke čokoladne sfere, a kod prezentacije sve je zajedno preliveno vrućim umakom od čokolade. Spektakl za oči i zadovoljno nepce te mirisi i okusi koji podsjećaju na najfiniju Sachericu. Može li bolje?

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

S druge strane, Snježna kraljica spojila je aromatičnu krušku poširanu u crvenom vinu, hrskavu torticu od meringue i svježe bobičasto voće. Reći ćemo samo da smo konačno otkrili mjesto s najfinijim poširanim kruškama i savršenim spojem tekstura, mirisa i okusa. Na ovaj se tanjur zasigurno vraćamo, posebice otkako smo otkrili kako kod plaćanja Mastercard® i Maestro® karticama do kraja godine, desert po izboru dobivamo gratis. 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Očekivali smo uštogljen restoran s hoh atmosferom, a dobili smo divan, opuštajuć ručak u jednom od najboljih zagrebačkih restorana. Očekivali smo dobra jela i kvalitetnu uslugu, a dobili smo stvarno dobra jela i više nego sjajan pristup osoblja restorana. Ako ništa drugo, očekivali smo velik račun, a onda nas je ManO2 iznenadio zbilja pristupačnim cijenama i sjajnim besplatnim desertom.

Bismo li ovo mjesto preporučili baš svim ljubiteljima dobre hrane koje poznajemo? Apsolutno!

 

Možda vas zanima... Trilogija: Gastro bajka u srcu Gornjega grada Recenzije Možda vas zanima... U Agavu na vrhunski rižoto i dozu kvalitetne gastronomije Recenzije Možda vas zanima... Otto&Frank - savršen bistro za doručak, ručak i večeru Recenzije Možda vas zanima... Fina, maštovita i zasitna kuhinja Bistro&Bara AbOvo Recenzije Možda vas zanima... Recenzija: Bistro Apetit i moćna kuhinja Marina Rendića Recenzije


 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.