Četiri ukusna lica kukuruza

Thinkstock
Vrijeme je da unaprijedite svoj recept za pripremu mladog kukuruza.
Vidi originalni članak

Nikako nemojte propustiti ovu sezonu mladog kukuruza. Barem jednu večer provedite s najdražima na balkonu ili na dvorištu i bacite na žar nekoliko klipova.


Prvo kukuruz prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite, a zatim pecite na roštilju 15 minuta sa svake strane. Pola sata mu je potrebno i u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. 

 

domaće je najbolje Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti


Nakon što se ispeče, lako možete eksperimentirati s dodacima. Za pripremu prve verzije pečenog kukuruza, premažite ga mješavinom otopljenog maslaca i režnja usitnjenog češnjaka i završite s ribanim parmezanom.


Za nešto ljuću verziju već spomenutoj bazi od maslinovog ulja, soli i papra dodajte majonezu, a zatim i mješavinu mljevenog čilija i kajenskog papra.

 

slasno i na žlicu Ukusna gusta juha s kukuruzom i račićima


Treći način pripreme ponovno uključuje premazivanje pečenog kukuruza s maslacem. Dodajte i malo meda, a zatim i nasjeckani peršin, timijan i vlasac.


Za posljednju verziju pomiješajte majonezu s ljutim sriracha umakom. Nakon što dobro premažete pečeni kukuruz, pospite nasjeckani mladi luk i sezam. 

 


Podijelite i vi s nama svoj omiljeni recept za pripremu najboljeg pečenog kukuruza!

 

 

Posjeti Gastro.hr