Recepti 07. srpnja 2017.

Četiri ukusna lica kukuruza

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je da unaprijedite svoj recept za pripremu mladog kukuruza.

Nikako nemojte propustiti ovu sezonu mladog kukuruza. Barem jednu večer provedite s najdražima na balkonu ili na dvorištu i bacite na žar nekoliko klipova.


Prvo kukuruz prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite, a zatim pecite na roštilju 15 minuta sa svake strane. Pola sata mu je potrebno i u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. 

 

Možda vas zanima... Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti Recepti


Nakon što se ispeče, lako možete eksperimentirati s dodacima. Za pripremu prve verzije pečenog kukuruza, premažite ga mješavinom otopljenog maslaca i režnja usitnjenog češnjaka i završite s ribanim parmezanom.


Za nešto ljuću verziju već spomenutoj bazi od maslinovog ulja, soli i papra dodajte majonezu, a zatim i mješavinu mljevenog čilija i kajenskog papra.

 

Možda vas zanima... Ukusna gusta juha s kukuruzom i račićima Recepti


Treći način pripreme ponovno uključuje premazivanje pečenog kukuruza s maslacem. Dodajte i malo meda, a zatim i nasjeckani peršin, timijan i vlasac.


Za posljednju verziju pomiješajte majonezu s ljutim sriracha umakom. Nakon što dobro premažete pečeni kukuruz, pospite nasjeckani mladi luk i sezam. 

 

 | Author: Stockfood Stockfood


Podijelite i vi s nama svoj omiljeni recept za pripremu najboljeg pečenog kukuruza!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.