Recepti 07. srpnja 2017.

Četiri ukusna lica kukuruza

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je da unaprijedite svoj recept za pripremu mladog kukuruza.

Nikako nemojte propustiti ovu sezonu mladog kukuruza. Barem jednu večer provedite s najdražima na balkonu ili na dvorištu i bacite na žar nekoliko klipova.


Prvo kukuruz prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite, a zatim pecite na roštilju 15 minuta sa svake strane. Pola sata mu je potrebno i u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. 

 

Možda vas zanima... Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti Recepti


Nakon što se ispeče, lako možete eksperimentirati s dodacima. Za pripremu prve verzije pečenog kukuruza, premažite ga mješavinom otopljenog maslaca i režnja usitnjenog češnjaka i završite s ribanim parmezanom.


Za nešto ljuću verziju već spomenutoj bazi od maslinovog ulja, soli i papra dodajte majonezu, a zatim i mješavinu mljevenog čilija i kajenskog papra.

 

Možda vas zanima... Ukusna gusta juha s kukuruzom i račićima Recepti


Treći način pripreme ponovno uključuje premazivanje pečenog kukuruza s maslacem. Dodajte i malo meda, a zatim i nasjeckani peršin, timijan i vlasac.


Za posljednju verziju pomiješajte majonezu s ljutim sriracha umakom. Nakon što dobro premažete pečeni kukuruz, pospite nasjeckani mladi luk i sezam. 

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Podijelite i vi s nama svoj omiljeni recept za pripremu najboljeg pečenog kukuruza!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.