Sezona kukuruza još uvijek traje, prodaje se na tržnicama i jede još svjež i sladak. Naučite kako ga pravilno skuhati pa uživajte u ukusnoj večeri bez previše posla.
Najvažnije je odabrati pravi, onaj najslađi kukuruz. Birajte one klipove čija zrna možete probušiti noktom i isprobajte tekućinu koja je u njima. Ako je tekućina slatka, upravo takav će biti i vaš kuhani kukuruz.

Kukuruz očistite, a posoljenu vodu zagrijte do vrenja. Dodajte klipove kukuruza i kuhajte oko 10 minuta. Kada su gotovi, možete ih ostaviti da stoje u vrućoj vodi do trenutka uživanja. Dok se kukuruz kuha, otopite maslac u koji ste protisnuli jedan režanj češnjaka. Pomiješajte i dodajte prstohvat soli.
Premažite još vrući kukuruz začinjenim maslacem sa svih strana, lagano ohladite i poslužite.
Dobar tek!