Aromatična purica

Najstroži chef na svijetu Gordon Ramsay zna kako pripremiti neodoljivu puricu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1287

Potrebno vam je

  • 5000 g puran (cijeli, prosjek)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 kom limun
  • 1 kom češnjak
  • 6 list lovorov list
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 8 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 375 g maslac, slani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°c. Izmiješajte maslac, sol, papar, žlicu maslinova ulja, sok i naribanu koru dvaju limuna, češanj češnjaka i peršin.
  2. Unutrašnjost purice začinite solju i paprom, lukom, limunom, češnjakom i lovorom. Rasporedite maslac pod kožu i po cijeloj površini purice. Začinite je solju, paprom i maslinovim uljem, stavite je u lim i pecite 15 minuta. Zatim je zalijte sokom pečenja i obložite slaninom. Smanjite temperaturu na 180°c te pecite oko dva i pol sata.
  3. Da biste provjerili je li meso dovoljno pečeno, zabodite vilicu u najdeblji dio batka. Ispusti li ružičast sok pecite još 15-ak min.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr