gastro postao
Najstroži chef na svijetu Gordon Ramsay zna kako pripremiti neodoljivu puricu
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1287
Potrebno vam je
- 5000 g puran (cijeli, prosjek)
- 2 kom luk ,crveni
- 3 kom limun
- 1 kom češnjak
- 6 list lovorov list
- 2 žlica ulje maslinovo
- 8 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 375 g maslac, slani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°c. Izmiješajte maslac, sol, papar, žlicu maslinova ulja, sok i naribanu koru dvaju limuna, češanj češnjaka i peršin.
- Unutrašnjost purice začinite solju i paprom, lukom, limunom, češnjakom i lovorom. Rasporedite maslac pod kožu i po cijeloj površini purice. Začinite je solju, paprom i maslinovim uljem, stavite je u lim i pecite 15 minuta. Zatim je zalijte sokom pečenja i obložite slaninom. Smanjite temperaturu na 180°c te pecite oko dva i pol sata.
- Da biste provjerili je li meso dovoljno pečeno, zabodite vilicu u najdeblji dio batka. Ispusti li ružičast sok pecite još 15-ak min.
Izvor Skuhatćute