Aromatični rižoto s artičokama

Pripremite lagani i aromatični rižoto uz dodatak parmezana ili paškog sira za nezaboravan okus
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 578

Potrebno vam je

  • 300 g riža, polirana (ili brašno )
  • 50 g maslac, slani
  • 150 ml vino bijelo
  • 3 žlica peršin, list
  • 4 kom artičoka (listovi i srce)
  • 1 kom limun
  • 50 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Artičoke očistite, odstranite im vanjske listove, odrežite stabljike i vrhove listova.
  2. Natrljajte ih limunovim sokom. Narežite ih na polovice pa pirjajte na zagrijanome maslacu 15-ak min podlijevajući ih vodom. Posolite i popaprite, dodajte opranu rižu te vino.
  3. Nastavite pirjajti dolijevajući vodu dok riža ne omekša. Na kraju umiješajte ribani sir te pospite nasjeckanim svježim peršinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr