gastro postao
Pripremite lagani i aromatični rižoto uz dodatak parmezana ili paškog sira za nezaboravan okus
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 578
Potrebno vam je
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
- 50 g maslac, slani
- 150 ml vino bijelo
- 3 žlica peršin, list
- 4 kom artičoka (listovi i srce)
- 1 kom limun
- 50 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Artičoke očistite, odstranite im vanjske listove, odrežite stabljike i vrhove listova.
- Natrljajte ih limunovim sokom. Narežite ih na polovice pa pirjajte na zagrijanome maslacu 15-ak min podlijevajući ih vodom. Posolite i popaprite, dodajte opranu rižu te vino.
- Nastavite pirjajti dolijevajući vodu dok riža ne omekša. Na kraju umiješajte ribani sir te pospite nasjeckanim svježim peršinom.
Izvor Skuhatćute