Bakalar u turbanu

U smjesu za pripremu turbana možete dodati i kozice ili očišćene škampe
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 794

Potrebno vam je

  • 500 g bakalar suhi
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 100 g maslac, slani
  • 100 g tvrdi sir
  • 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • krušne mrvice
  • 1000 g špinat
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol

Priprema

  1. Stavite bakalar u hladnu vodu i kuhajte dok ne zakipi pa ostavite da ključa sedam minuta. Ocijedite ga, očistite od kosti, nasjeckajte i pomiješajte s brašnom.
  2. Ispržite bakalar na maslacu dodajući malo mlijeka i stalno miješajući, dok ne dobijete gustu kremu. Zatim umiješajte sir ribanac i špinat koji ste prethodno skuhali, sitno nasjeckali i popržili na maslacu.
  3. Uspite smjesu bakalara i špinata pa je pecite oko sat vremena u pećnici na pari. Izvrnite turban na pladanj i poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr