gastro postao
U smjesu za pripremu turbana možete dodati i kozice ili očišćene škampe
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 794
Potrebno vam je
- 500 g bakalar suhi
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 100 g maslac, slani
- 100 g tvrdi sir
- 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- krušne mrvice
- 1000 g špinat
- 2 kom jaje kokošje
- sol
Priprema
- Stavite bakalar u hladnu vodu i kuhajte dok ne zakipi pa ostavite da ključa sedam minuta. Ocijedite ga, očistite od kosti, nasjeckajte i pomiješajte s brašnom.
- Ispržite bakalar na maslacu dodajući malo mlijeka i stalno miješajući, dok ne dobijete gustu kremu. Zatim umiješajte sir ribanac i špinat koji ste prethodno skuhali, sitno nasjeckali i popržili na maslacu.
- Uspite smjesu bakalara i špinata pa je pecite oko sat vremena u pećnici na pari. Izvrnite turban na pladanj i poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute