Spoji krumpir i kiseli kupus i dobit ćeš prefinu krem juhu!

Monika Grabkowska/Unsplash Krem juha od kiselog kupusa
Ova krem juha od krumpira i kiselog kupusa zadovoljavajuće je bogate teksture, zasitna, s pikantnim okusom kumina i timijana
Vidi originalni članak

Obilna i zasitna krem juha dobrodošla je poslastica tijekom hladnijih mjeseci. Neki od naših favorita su savršena krem juha od poriluka i pastrnjaka, zimski minestrone, ali i spicy juha od slanutka koje rado pripremamo kad god zahladi. Obavezno ih isprobaj i javi koja ti se najviše svidjela!

Među naše favorite spada i ova krem juha od kiselog kupusa s krumpirom, koja uz dodatak malo kiselog vrhnja svježeg ili suhog mesa, u tren se može pretvoriti u slasnu večeru i savršenu hranu za utjehu. Ono što je njezina prednost jest da većinu sastojaka vjerojatno imaš pri ruci, u smočnici, što definitivno olakšava pripremu večere.

 

projekt za vikend Fine, raskošne juhe slavne kuharice nestaju u trenu!

 

Ako ti se pak ne da raditi povrtni temeljac, slobodno iskoristi vodu od kuhanja krumpira kao temeljac jer je puna škroba, a to će juhu dodatno učiniti kremastijom i bogatijom. Kombinacija krumpira i kiselog kupusa daje ovoj juhi prekrasan okus kiselog kupusa, ali nije preteška pa je idealna za večernji obrok iako te nitko neće kazniti ako je pripremiš za ručak,

Juha od krumpira i kiselog kupusa

(za 4 osobe, 35 minuta, srednje zahtjevno)

Sastojci:

  • 500 g brašnastog krumpira
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 4 grančice timijana
  • 4 žlice koncentrata rajčice
  • 350 g pirjanog kiselog kupusa
  • 2 kiselkaste jabuke
  • 2 žlice maslaca
  • na vrh noža mljevenog kumina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • sol i papar

 

sreća u tanjuru Savršena krem juha od poriluka i pastrnjaka

 

 

Postupak:

  1. Krumpir oguli, operi, nareži na kocke i kuhaj u povrtnoj juhi 20 minuta. Otrgaj nekoliko listića timijana za ukrašavanje.
  2. Kuhani krumpir izmiksaj u juhi pa dodaj koncentrat rajčice, sol i papar.
  3. U juhu umiješaj pirjani kiseli kupus i timijan te prokuhaj 5-7 minuta.
  4. Jabuke operi, razreži, izvadi im koštice pa ih očišćene nareži na kriške te na naglo poprži na zagrijanom maslacu.
  5. Juhu kušaj, po potrebi dodaj soli, papra i kumina pa na svaku porciju stavi nekoliko kriški jabuke i žlicu vrhnja.
  6. Ukrasi krupno mljevenim paprom i timijanom.

 

Evo još jedne sjajne verzije kremaste juhe od kiselog kupusa...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Groff, MS, CNS (@foodhappywithtaylor)

 

Posjeti Gastro.hr