Recepti 06. veljače 2023.

Baršunasta krem juha od krumpira i kiselog kupusa

Krem juha
Krem juha od krumpira i kiselog kupusa puna je okusa foto: Kübra Doğu/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova kremasta juha od krumpira i kiselog kupusa zadovoljavajuće je bogate teksture, zasitna, s pikantnim okusom kumina i timijana

Obilne kremaste juhe dobrodošla su poslastica tijekom hladnijih mjeseci. Neki od naših favorita su Talijanska juha s aromatičnim biljem, zimski minestrone bogat povrćem i razne starinske juhe koje su znale pripremati naše bake! Obavezno ih isprobaj!

No krem juha od kiselog kupusa s krumpirom, uz dodatak malo kiselog vrhnja u tren se mogu pretvoriti u slasnu večeru i savršenu hranu za utjehu. Ono što je njezina prednost jest da većinu sastojaka vjerojatno imaš pri ruci, u smočnici, pa je teško odoljeti da je ne isprobaš, zar ne?

 

Zimske juhe Možda vas zanima... Fine, raskošne juhe slavne kuharice nestaju u trenu! Špajza

 

Ako ti se pak ne da raditi povrtni temeljac, slobodno iskoristi vodu od kuhanja krumpira kao temeljac jer je puna škroba, a to će je dodatno učiniti kremastijom i bogatijom. Kombinacija krumpira i kiselog kupusa daje ovoj juhi prekrasan okus kiselog kupusa, a da pritom nije previše opor. Lagana i izdašna, zapravo je savršena kao večernji obrok.

 | Author: Jana Ohajdova/Pexels Kiseli kupus odlična je zimska namirnica, a u ovoj juhi posebno prija foto: Jana Ohajdova/Pexels

 

Juha od krumpira i kiselog kupusa

Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g brašnastog krumpira
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 4 grančice timijana
  • 4 žlice koncentrata rajčice
  • 350 g pirjanog kiselog kupusa
  • 2 kiselkaste jabuke
  • 2 žlice maslaca
  • na vrh noža mljevenog kumina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • sol i papar

 

Zimska juha od povrća s kuskusom Možda vas zanima... Zimska juha od povrća s kuskusom Recepti

 

Priprema:

  1. Krumpir oguli, operi, nareži na kocke i kuhaj u povrtnoj juhi 20 minuta. Otrgaj nekoliko listića timijana za ukrašavanje. Kuhani krumpir izmiksaj u juhi pa dodaj koncentrat od rajčice, sol i papar.
  2. U juhu umiješaj pirjani kiseli kupus i timijan te prokuhaj 5-7 minuta. Jabuke operi, razreži, izvadi im koštice pa ih očišćene nareži na kriške te na naglo poprži na zagrijanom maslacu.
  3. Juhu kušaj, po potrebi dodaj soli, papra i kumina pa na svaku porciju stavi nekoliko kriški jabuke i žlicu vrhnja.
  4. Ukrasi krupno mljevenim paprom i timijanom.

 

Možda vas zanima... Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:23 06. Veljača 2023.

    Super