Recepti 15. siječnja 2024.

Spoji krumpir i kiseli kupus i dobit ćeš prefinu krem juhu!

Krem juha
Krem juha foto: Monika Grabkowska/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova krem juha od krumpira i kiselog kupusa zadovoljavajuće je bogate teksture, zasitna, s pikantnim okusom kumina i timijana

Obilna i zasitna krem juha dobrodošla je poslastica tijekom hladnijih mjeseci. Neki od naših favorita su savršena krem juha od poriluka i pastrnjaka, zimski minestrone, ali i spicy juha od slanutka koje rado pripremamo kad god zahladi. Obavezno ih isprobaj i javi koja ti se najviše svidjela!

Među naše favorite spada i ova krem juha od kiselog kupusa s krumpirom, koja uz dodatak malo kiselog vrhnja svježeg ili suhog mesa, u tren se može pretvoriti u slasnu večeru i savršenu hranu za utjehu. Ono što je njezina prednost jest da većinu sastojaka vjerojatno imaš pri ruci, u smočnici, što definitivno olakšava pripremu večere.

 

Zimske juhe Možda vas zanima... Fine, raskošne juhe slavne kuharice nestaju u trenu! Špajza

 

Ako ti se pak ne da raditi povrtni temeljac, slobodno iskoristi vodu od kuhanja krumpira kao temeljac jer je puna škroba, a to će juhu dodatno učiniti kremastijom i bogatijom. Kombinacija krumpira i kiselog kupusa daje ovoj juhi prekrasan okus kiselog kupusa, ali nije preteška pa je idealna za večernji obrok iako te nitko neće kazniti ako je pripremiš za ručak,

 | Author: Jana Ohajdova/Pexels Kiseli kupus odlična je zimska namirnica, a u ovoj juhi posebno prija foto: Jana Ohajdova/Pexels

Juha od krumpira i kiselog kupusa

(za 4 osobe, 35 minuta, srednje zahtjevno)

Sastojci:

  • 500 g brašnastog krumpira
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 4 grančice timijana
  • 4 žlice koncentrata rajčice
  • 350 g pirjanog kiselog kupusa
  • 2 kiselkaste jabuke
  • 2 žlice maslaca
  • na vrh noža mljevenog kumina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • sol i papar

 

Krem juha od poriluka i pastrnjaka Možda vas zanima... Savršena krem juha od poriluka i pastrnjaka Recepti

 

 

Postupak:

  1. Krumpir oguli, operi, nareži na kocke i kuhaj u povrtnoj juhi 20 minuta. Otrgaj nekoliko listića timijana za ukrašavanje.
  2. Kuhani krumpir izmiksaj u juhi pa dodaj koncentrat rajčice, sol i papar.
  3. U juhu umiješaj pirjani kiseli kupus i timijan te prokuhaj 5-7 minuta.
  4. Jabuke operi, razreži, izvadi im koštice pa ih očišćene nareži na kriške te na naglo poprži na zagrijanom maslacu.
  5. Juhu kušaj, po potrebi dodaj soli, papra i kumina pa na svaku porciju stavi nekoliko kriški jabuke i žlicu vrhnja.
  6. Ukrasi krupno mljevenim paprom i timijanom.

 

Evo još jedne sjajne verzije kremaste juhe od kiselog kupusa...

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:23 06. Veljača 2023.

    Super