Biskvit kolač s jabukama i orasima

Thinkstock
Ovaj sočan kolač bit će poseban zbog orašastih aroma koje mu daje smeđi maslac, ali i hrskavih komadića oraha, badema ili lješnjaka.
Vidi originalni članak

Pripremite smeđi maslac koji će kolaču dati nove, orašaste okuse, a zatim sve zajedno upotpunite sjeckanim jabukama i orasima, bademima ili lješnjacima.

 

Jesenske radosti Do pite bez muke: Sipana pita s jabukama

 

U smjesu za kolač možete ubaciti i koju kap omiljenog alkohola, ali i začine poput cimeta i klinčića s kojima se jabuke savršeno slažu.

Ovaj kolač možete pripremiti u obliku kruha te ga poslužiti uz omiljeni džem, ali i kao klasičan okrugli kolač, pa ga zatim upotpuniti kuglicom sladoleda, tučenim slatkim vrhnjem ili sličnim dodacima po samo vašem guštu.

 

Za prste polizati Nevjerojatno brz: Clafoutis s jabukama i karamelom

Video! Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka

 

Potrebno vam je:

  • 120 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g bijelog šećera
  • 2 jaja
  • 130 g brašna
  • 60 g integralnog brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice brandyja ili drugog alkohola po želji
  • 3 jabuke
  • 3 žlice sjeckanih oraha, badema ili lješnjaka
  • Prstohvat cimeta
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. U posudu ubacite maslac, pustite da se otopi pa ga zagrijavajte sve dok ne poprimi zlatnu boju. Budite pažljivi kako maslac ne bi zagorio i postao gorak.
  3. Kada ste zadovoljni bojom, ubacite ga u posudu, dodajte mu šećer, smeđi šećer i jaja pa sve dobro izmiksajte.
  4. Dodajte bijelo i integralno brašno, prstohvat soli i cimeta.
  5. Dobro pomiješajte, a zatim ubacite kiselo vrhnje.
  6. Dodajte i brandy ili drugi alkohol po želji, ekstrakt vanilije, jabuke sjeckane na kockice i orahe, lješnjake ili bademe koje ste prethodno nasjeckali.
  7. Smjesu dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
  8. Dobivenu smjesu prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem i pecite oko sat vremena.
  9. Kolač svakako ohladite prije posluživanja.

U slast!

Posjeti Gastro.hr