Bodulske šurlice sa škampima i tikvicama

Šurlice su kvarnerski specijalitet od tijesta s jajima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2746

Potrebno vam je

  • 800 g škampi
  • 1000 g glatko brašno
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • peršin, list
  • 400 g grapolo rajčice
  • 20 g bosiljak, vezica
  • 400 g tikvice, zelene
  • 50 g maslac, slani
  • 0.20 l ulje maslinovo
  • češnjak
  • 0.20 l vino bijelo
  • 1 šalica riblji temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Šurlice: Brašnu dodajte ulje, žumanjak i zamijesite s vrelom vodom.
  2. Tijesto razvaljte i razrežite na manje komadiće koje oblikujte na pleteću iglu.
  3. Kuhajte u slanoj vodi.
  4. Sote od repova škampi i tikvica: Na ugrijanoj masnoći (maslinovo ulje) popržite sitno sjeckani češnjak.
  5. Dodajte škampe, mariniranu rajčicu, rezane tikvice, podlijte bijelim vinom i temeljcem od škampi. Začinite po ukusu.
  6. Kuhane šurlice sljubite s umakom, dodajte ribanog Grana Padano sira i poslužite.

Izvor Robert Slogara

Posjeti Gastro.hr