gastro postao
Šurlice su kvarnerski specijalitet od tijesta s jajima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2746
Potrebno vam je
- 800 g škampi
- 1000 g glatko brašno
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- peršin, list
- 400 g grapolo rajčice
- 20 g bosiljak, vezica
- 400 g tikvice, zelene
- 50 g maslac, slani
- 0.20 l ulje maslinovo
- češnjak
- 0.20 l vino bijelo
- 1 šalica riblji temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Šurlice: Brašnu dodajte ulje, žumanjak i zamijesite s vrelom vodom.
- Tijesto razvaljte i razrežite na manje komadiće koje oblikujte na pleteću iglu.
- Kuhajte u slanoj vodi.
- Sote od repova škampi i tikvica: Na ugrijanoj masnoći (maslinovo ulje) popržite sitno sjeckani češnjak.
- Dodajte škampe, mariniranu rajčicu, rezane tikvice, podlijte bijelim vinom i temeljcem od škampi. Začinite po ukusu.
- Kuhane šurlice sljubite s umakom, dodajte ribanog Grana Padano sira i poslužite.
Izvor Robert Slogara