Bolje ne može - aromatični faširanci i krumpir salata!

Shutterstock Kako god ih zvali - faširanci ili popečci od mljevenog mesa - uvijek su ukusni, i mogu se pripremiti unaprijed
Ovo ukusno i jednostavno jelo priprema se u svega pola sata, što je savršen odmor nakon blagdanskog nakuhavanja, zar ne? Još bolje - meso možeš pripremiti dan ranije i samo ga ispeći kad se vratiš s posla, a i krumpir salatu možeš napraviti unaprijed i staviti u hladnjak da te čeka spremna
Vidi originalni članak

Popečci su jedno od omiljenih jela velikih i malih članova obitelji. Donosimo verziju koja je pomalo aromatična, a navedena količina dostatna je za 4 odrasle osobe.

Imamo i savjet kako da napraviš profinjeniju verziju – nakon 6 minuta prženja na popečke stavi 50 g usitnjenog svježeg sira sa začinskim biljem te prži još 3-4 minute, dok se sir ne otopi.

Da bi tvoje jelo postalo još ukusnije oko svakog popečka namotaj po 1 tanku plošku slanine te je učvrsti drvenom čačkalicom. Zatim popečke poprži sa svih strana. Također, umjesto mesnog temeljca možeš upotrijebiti lagani povrtni temeljac.

Popečci s krumpir salatom

Sastojci  - za krumpir salatu:

  • 2 nasjeckana luka
  • 1 žlica maslaca
  • sol i papar
  • 800 g ploški kuhanog krumpira
  • 200 ml mesnog temeljca
  • 6 žlica vinskog octa
  • prstohvat šećera
  • 1 krastavac
  • 4 žlice ulja
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca

Sastojci - za popečke:

  • 1 nasjeckani luk
  • 3 žlice maslaca
  • 1 omekšano pecivo od prethodnog dana
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice peršina
  • sol i papar

 

Nove kombinacije Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger

 

Priprema:

  1. Za salatu od krumpira propirjaj luk na vrućem maslacu. Krumpir pomiješaj s lukom. Vrući temeljac začini octom, solju, paprom i šećerom. Prelij po krumpiru. Oprezno promiješaj i ostavi da odstoji.
  2. Za popečke propirjaj luk na žlici maslaca. Pomiješaj ga sa zgnječenim pecivom, mljevenim mesom, jajetom, senfom, peršinom, solju i paprom. Navlaženim rukama oblikuj popečke i prži ih 10-ak minuta.
  3. Krastavac nareži na tanke ploške i dodaj krumpir-salati. Kratko prije posluživanja umiješaj ulje. Salatu razdijeli na tanjure s popečcima. Pospi vlascem.

 

Iz kuhinje slavnog chefa Jamie Oliver obožava ove recepte za popečke

nikad dosta Bezvremenske polpete od tikvica za savršena jutra

 

Posjeti Gastro.hr