Recepti 02. siječnja 2023.

Bolje ne može - aromatični faširanci i krumpir salata!

Faširanci ili popečci od mljevenog mesa
Kako god ih zvali - faširanci ili popečci od mljevenog mesa - uvijek su ukusni, i mogu se pripremiti unaprijed foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo ukusno i jednostavno jelo priprema se u svega pola sata, što je savršen odmor nakon blagdanskog nakuhavanja, zar ne? Još bolje - meso možeš pripremiti dan ranije i samo ga ispeći kad se vratiš s posla, a i krumpir salatu možeš napraviti unaprijed i staviti u hladnjak da te čeka spremna

Popečci su jedno od omiljenih jela velikih i malih članova obitelji. Donosimo verziju koja je pomalo aromatična, a navedena količina dostatna je za 4 odrasle osobe.

Imamo i savjet kako da napraviš profinjeniju verziju – nakon 6 minuta prženja na popečke stavi 50 g usitnjenog svježeg sira sa začinskim biljem te prži još 3-4 minute, dok se sir ne otopi.

Da bi tvoje jelo postalo još ukusnije oko svakog popečka namotaj po 1 tanku plošku slanine te je učvrsti drvenom čačkalicom. Zatim popečke poprži sa svih strana. Također, umjesto mesnog temeljca možeš upotrijebiti lagani povrtni temeljac.

Krumpir salata | Author: Shutterstock Krumpir salata - tajna savršenog okusa je u tome da krumpir dok je još vruć zaliješ temeljcem foto: Shutterstock

Popečci s krumpir salatom

Sastojci  - za krumpir salatu:

  • 2 nasjeckana luka
  • 1 žlica maslaca
  • sol i papar
  • 800 g ploški kuhanog krumpira
  • 200 ml mesnog temeljca
  • 6 žlica vinskog octa
  • prstohvat šećera
  • 1 krastavac
  • 4 žlice ulja
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca

Sastojci - za popečke:

  • 1 nasjeckani luk
  • 3 žlice maslaca
  • 1 omekšano pecivo od prethodnog dana
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice peršina
  • sol i papar

 

tuna, burger, popečci Možda vas zanima... Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger Recepti

 

Priprema:

  1. Za salatu od krumpira propirjaj luk na vrućem maslacu. Krumpir pomiješaj s lukom. Vrući temeljac začini octom, solju, paprom i šećerom. Prelij po krumpiru. Oprezno promiješaj i ostavi da odstoji.
  2. Za popečke propirjaj luk na žlici maslaca. Pomiješaj ga sa zgnječenim pecivom, mljevenim mesom, jajetom, senfom, peršinom, solju i paprom. Navlaženim rukama oblikuj popečke i prži ih 10-ak minuta.
  3. Krastavac nareži na tanke ploške i dodaj krumpir-salati. Kratko prije posluživanja umiješaj ulje. Salatu razdijeli na tanjure s popečcima. Pospi vlascem.

 

Jamie oliver popečci Možda vas zanima... Jamie Oliver ima genijalne recepte za popečke od sira Recepti polpete od tikvica Možda vas zanima... Bezvremenske polpete od tikvica za savršena jutra Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.