Popečci su jedno od omiljenih jela velikih i malih članova obitelji. Donosimo verziju koja je pomalo aromatična, a navedena količina dostatna je za 4 odrasle osobe.
Imamo i savjet kako da napraviš profinjeniju verziju – nakon 6 minuta prženja na popečke stavi 50 g usitnjenog svježeg sira sa začinskim biljem te prži još 3-4 minute, dok se sir ne otopi.
Da bi tvoje jelo postalo još ukusnije oko svakog popečka namotaj po 1 tanku plošku slanine te je učvrsti drvenom čačkalicom. Zatim popečke poprži sa svih strana. Također, umjesto mesnog temeljca možeš upotrijebiti lagani povrtni temeljac.
Popečci s krumpir salatom
Sastojci - za krumpir salatu:
- 2 nasjeckana luka
- 1 žlica maslaca
- sol i papar
- 800 g ploški kuhanog krumpira
- 200 ml mesnog temeljca
- 6 žlica vinskog octa
- prstohvat šećera
- 1 krastavac
- 4 žlice ulja
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
Sastojci - za popečke:
- 1 nasjeckani luk
- 3 žlice maslaca
- 1 omekšano pecivo od prethodnog dana
- 600 g miješanog mljevenog mesa
- 1 jaje
- 2 žlice senfa
- 2 žlice peršina
- sol i papar
Priprema:
- Za salatu od krumpira propirjaj luk na vrućem maslacu. Krumpir pomiješaj s lukom. Vrući temeljac začini octom, solju, paprom i šećerom. Prelij po krumpiru. Oprezno promiješaj i ostavi da odstoji.
- Za popečke propirjaj luk na žlici maslaca. Pomiješaj ga sa zgnječenim pecivom, mljevenim mesom, jajetom, senfom, peršinom, solju i paprom. Navlaženim rukama oblikuj popečke i prži ih 10-ak minuta.
- Krastavac nareži na tanke ploške i dodaj krumpir-salati. Kratko prije posluživanja umiješaj ulje. Salatu razdijeli na tanjure s popečcima. Pospi vlascem.