Brancin na kremi od slanutka i šafrana

Jelo koje otkriva punu eleganciju okusa Mediterana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 512

Potrebno vam je

  • 4 filet brancin
  • 4 kom krumpir, mladi
  • 1 kom mladi luk
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 5 g šafran
  • 350 g slanutak, suhi
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Povrće izdinstajte, zalijte s dvije litre tekućine te dodajte slanutak i 5 g šafrana. Kuhajte dva i pola sata.
  2. Kada je slanutak kuhan, izmiksajte ga i ispasirajte u glatku kremu.
  3. File brancina ispecite s obje strane u tavi na maslinovom ulju.
  4. Kada je file pečen i kožica hrskava, poslužite ga na kremi od slanutka.

Izvor Ivan Jušta

Posjeti Gastro.hr