gastro postao
Jelo koje otkriva punu eleganciju okusa Mediterana
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 512
Potrebno vam je
- 4 filet brancin
- 4 kom krumpir, mladi
- 1 kom mladi luk
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom mrkva, crvena
- 5 g šafran
- 350 g slanutak, suhi
- ulje maslinovo
Priprema
- Povrće izdinstajte, zalijte s dvije litre tekućine te dodajte slanutak i 5 g šafrana. Kuhajte dva i pola sata.
- Kada je slanutak kuhan, izmiksajte ga i ispasirajte u glatku kremu.
- File brancina ispecite s obje strane u tavi na maslinovom ulju.
- Kada je file pečen i kožica hrskava, poslužite ga na kremi od slanutka.
Izvor Ivan Jušta