Brokula: Zvijezda brzog ručka

Thinkstock
Ova fritata funkcionira u svakoj prilici – kao doručak, brunch, ručak i večera.
Vidi originalni članak

Priprema traje samo 25 minuta, a količina je dostatna za četvero ljudi. Prebacite frittatu na drvenu dasku, u malim zdjelicama poslužite kiselo vrhnje i uživajte u jednostavnosti.

 

BRZO! Odličan usputni doručak: Mini omleti

 

Sastojci:

  • 600 g brokule
  • 8 velikih jaja
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice papra
  • 50 g sira
  • Sol
  • Papar

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. U tavici, koju možete koristiti i za pečenje u pećnici, zagrijte žlicu maslinovog ulja.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak, pirjajte pola minute, a zatim ubacite brokulu i papar i kuhajte otprilike minutu.
  4. Brzo dodajte 2 žlice vode, posolite i pokrijte. Kuhajte još 2 minute na srednjoj vatri.
  5. U drugoj posudi pomiješajte razmutite jaja s prstohvatom soli i papra. Dodajte brokulu i dobro pomiješajte.
  6. Na tavici zagrijte preostalu žlicu maslinovog ulja, prebacite jaja i brokulu i kuhajte tri minute na laganoj vatri.
  7. Pospite sirom i prebacite fritatu u pećnicu na deset minuta.

 

TJEDAN ZA JAJA Jaja na 5 načina – za doručak, ručak i uz kavu

 

Servirajte toplo i uživajte u laganom ručku!

 

Posjeti Gastro.hr