Brownies s Nutellom za najveće sladokusce

Getty Images ; brownies s Nutellom
Rijetko što može nadmašiti sočne brownies i čašu mlijeka...
Vidi originalni članak

Ove će čokoladne kocke ekspresno nestati s tanjura, vrlo vjerojatno i prije nego se u potpunosti stignu ohladiti.

Ako nekim čudom prežive prvu večer, prebaci ih u plastičnu posudu s poklopcem i pojedi u roku od tri dana. Možeš ih spremiti u plastične vrećice sa zatvaračem i držati u zamrzivaču čak tri mjeseca.

 

doručak ili desert Brownies s avokadom - za prste polizati!

 

Sastojci:

  • 70 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 100 g brašna
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 350 g Nutelle
  • ½ žličice soli
  • 100 g nasjeckane čokolade

 

na giadin način Naš omiljeni recept za brownies s tamnom čokoladom

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu za brownieje (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu i svijetlu smjesu. Postepeno dodaj jaja i ekstrakt vanilije. 
  3. Nastavi lagano miksati i dodaj 300 g Nutelle i sol.
  4. Ubaci brašno i prašak za pecivo pa promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  5. Na kraju umiješaj nasjeckanu čokoladu.
  6. Prebaci smjesu u pripremljenu posudu za pečenje i rasporedi po vrhu preostalu Nutellu. Vrhom noža oblikuj različite oblike. Po želji pospi s malo soli.
  7. Peci brownieje 30-35 minuta i izvadi ih kad čačkalica kojom si probola sredinu izađe s tek nekoliko mrvica.
  8. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije rezanja.

 

ZA ONE KOJI TEŽE SAVRŠENSTVU:

 

dobri savjeti Kako izbjeći česte pogreške u pripremi brownieja

Posjeti Gastro.hr