Brudet: Koliko ribe, toliko okusa - uživajte u savršenom ljetnom obroku!

Thinkstock
Brudet se može raditi na mnogo načina, a što više ribe imate u sastojcima to će brudet biti ukusniji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 138

Potrebno vam je

  • 120 prema želji bijela riba
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom peršin, stabljika
  • 1 grančica bosiljak, vezica
  • 4 režanj češnjak
  • 6 kom rajčica, crvena
  • 1 kom lovorov list
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vinski ocat
  • sol
  • šareni papar

Priprema

  1. Prepržiti usitnjen luk da porumeni. Dodati oguljene i izrezane rajčice, usitnjen češnjak, sol, papar, lovor, usitnjen peršin i bosiljak te pirjati dok se rajčica ne raspadne.
  2. Smjesi dodati očišćenu ribu (škarpinu, grunj, ugor) i pirjati dok se riba ne zgotovi (otprilike 30 minuta).

Brudet se može raditi na mnogo načina, a što više ribe imate u sastojcima to će brudet biti ukusniji

Izvor "Nonina otočna kuharica", Profil

Posjeti Gastro.hr