gastro postao
Brudet se može raditi na mnogo načina, a što više ribe imate u sastojcima to će brudet biti ukusniji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 138
Potrebno vam je
- 120 prema želji bijela riba
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom peršin, stabljika
- 1 grančica bosiljak, vezica
- 4 režanj češnjak
- 6 kom rajčica, crvena
- 1 kom lovorov list
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vinski ocat
- sol
- šareni papar
Priprema
- Prepržiti usitnjen luk da porumeni. Dodati oguljene i izrezane rajčice, usitnjen češnjak, sol, papar, lovor, usitnjen peršin i bosiljak te pirjati dok se rajčica ne raspadne.
- Smjesi dodati očišćenu ribu (škarpinu, grunj, ugor) i pirjati dok se riba ne zgotovi (otprilike 30 minuta).
Brudet se može raditi na mnogo načina, a što više ribe imate u sastojcima to će brudet biti ukusniji
Izvor "Nonina otočna kuharica", Profil