Brudet od bakalara

Iako se brudet najčešće priprema od ugora, grdobine i škarpine, ovaj s bakalarom je nešto posebno
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1412

Potrebno vam je

  • 1000 g bakalar suhi
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2000 g krumpir, zreli
  • 5 režanj češnjak
  • 2 dl ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 list lovorov list
  • 2 dl riblji temeljac
  • 2 dl pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Suhi bakalar ostavite u vodi dva dana da se dobro namoči i mijenjajte vodu nekoliko puta na dan. Kuhajte dok ne omekša i očistite od kosti.
  2. U duboku tavu ulijte dva dl maslinova ulja. Nasjeckaje luk i dodajte malo soli pa pustite da luk dobije boju. Dodajte nasjeckani češnjak i umak od rajčice. Kuhajte dvije-tri minute i po površini složite red krumpira narezanog na ploške pa red bakalara. Ponovite postupak još jedanput. Začinite i dodajte lovorov list.
  3. U tavu dolijevajte vodu u kojoj se kuhao bakalar i malo ribljeg temeljca pa kuhajte oko 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr