gastro postao
Iako se brudet najčešće priprema od ugora, grdobine i škarpine, ovaj s bakalarom je nešto posebno
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1412
Potrebno vam je
- 1000 g bakalar suhi
- 2 kom luk ,crveni
- 2000 g krumpir, zreli
- 5 režanj češnjak
- 2 dl ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 list lovorov list
- 2 dl riblji temeljac
- 2 dl pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Suhi bakalar ostavite u vodi dva dana da se dobro namoči i mijenjajte vodu nekoliko puta na dan. Kuhajte dok ne omekša i očistite od kosti.
- U duboku tavu ulijte dva dl maslinova ulja. Nasjeckaje luk i dodajte malo soli pa pustite da luk dobije boju. Dodajte nasjeckani češnjak i umak od rajčice. Kuhajte dvije-tri minute i po površini složite red krumpira narezanog na ploške pa red bakalara. Ponovite postupak još jedanput. Začinite i dodajte lovorov list.
- U tavu dolijevajte vodu u kojoj se kuhao bakalar i malo ribljeg temeljca pa kuhajte oko 30 minuta.
Izvor Skuhatćute