Bruschette od rostbifa

Osušene rajčice dat će poseban okus svakome jelu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 533

Potrebno vam je

  • senf
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • majoneza
  • aceto balsamico
  • 1 kom kruh pšenični, bijeli
  • 600 g juneći ramstek
  • sušena rajčica

Priprema

  1. Ramstek očistite od žilica, posolite i popaprite šarenim paprom. Namažite dijon senfom.
  2. Meso ispecite na tavi, vrlo kratko, tako da sa svake strane dobije tek malo boje. U tavi ga stavite u pećnicu i pecite na temperaturi 180 stupnjeva. Vrijeme pečenja ovisi o deblji ramsteka – po 20 minuta za svakih 10 centimetara debljine mesa.
  3. Kada je meso pečeno, izvadite ga i ostavite da se odmori. Kada se ohladi, režite ga na vrlo tanke ploške.
  4. Svježi baguette (pripazite da nije topao jer ga nećete moći rezati) izrežite na kose ploške. Kruh prepecite na suhoj tavi da dobije hrskavu koricu.
  5. Servirajte tako da složite plošku baguettea, malo salate, te na vrhu plošku rostbifa.
  6. Dressing pripremite od malo majoneze, senfa, aceta. Sve izmiješajte, te pokapajte oko bruschetta dekorirane osušenim rajčicama.

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Posjeti Gastro.hr