gastro postao
Osušene rajčice dat će poseban okus svakome jelu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 533
Potrebno vam je
- senf
- sol
- svježe mljeveni papar
- majoneza
- aceto balsamico
- 1 kom kruh pšenični, bijeli
- 600 g juneći ramstek
- sušena rajčica
Priprema
- Ramstek očistite od žilica, posolite i popaprite šarenim paprom. Namažite dijon senfom.
- Meso ispecite na tavi, vrlo kratko, tako da sa svake strane dobije tek malo boje. U tavi ga stavite u pećnicu i pecite na temperaturi 180 stupnjeva. Vrijeme pečenja ovisi o deblji ramsteka – po 20 minuta za svakih 10 centimetara debljine mesa.
- Kada je meso pečeno, izvadite ga i ostavite da se odmori. Kada se ohladi, režite ga na vrlo tanke ploške.
- Svježi baguette (pripazite da nije topao jer ga nećete moći rezati) izrežite na kose ploške. Kruh prepecite na suhoj tavi da dobije hrskavu koricu.
- Servirajte tako da složite plošku baguettea, malo salate, te na vrhu plošku rostbifa.
- Dressing pripremite od malo majoneze, senfa, aceta. Sve izmiješajte, te pokapajte oko bruschetta dekorirane osušenim rajčicama.
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić