Brzinska tjestenina s pancetom i umakom od rajčice

Getty Images
Ljubiteljima tjestenine nikada nije dovoljno recepata...
Vidi originalni članak

U ovom užurbanom životu, sve manje vremena imamo za kuhanje. Kad se nađete baš u situaciji da morate pripremiti brzi obrok, tjestenina je uvijek siguran odabir. Upravo je ova tjestenina koja je gotova za 20 minuta ono što vam treba.

Panceta, ribani sir i tjestenina s umakom od rajčice nepogrešiva su kombinacija na svakom stolu.

 

ručak za deset (minuta) Ne može brže: Tjestenina sa slanutkom i ružmarinom

 

Potrebno vam je:

  • 400 g tjestenine
  • 80 g sira pecorino
  • 130 g pancete
  • 1 crveni luk
  • 2 žlice vina
  • 1 mala žlica čilija u prahu
  • 500 g pelata
  • maslinovo ulje

 

Priprema:

  1. Sitno nasjeckanu pancetu popržite na maslinovu ulju s lukom, dodajte čili i lagano krčkajte oko četiri, pet minuta. Ulijte vino i dodajte rajčice te kuhajte još 15-20 minuta.
  2. Skuhajte tjesteninu pa pomiješajte s pripremljenim umakom i pospite pecorinom ili parmezanom.

Dobar tek!

 

opustite se i uživajte Idealan ljetni ručak: Tjestenina s ricottom i češnjakom

 

Posjeti Gastro.hr