Brzinski kus-kus sa špinatom i gljivama

Shutterstock
Zdrav i ukusan obrok, brzo pripremljen i nutritivan!
Vidi originalni članak

Kus-kus s gljivama ukusno je i pristupačno glavno jelo ili prilog. Uvijek ga možeš personalizirati začinima po želji ili posuti sirom. Također, ako u njega dodaš malo maslina, paprike, rajčice i mozzarelle on može postati i mediteranska inačica koja će savršeno ići uz morske plodove i dobro vino.

Ovog puta ti donosimo jednostavan recept za kus-kus sa šampinjonima i špinatom, koji će ti popraviti dan. Dobar tek!

 

Može li jednostavnije? Lagani proljetni recept za kus-kus s limunom

 

Sastojci:

  • 350 g kus-kusa
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 200 g očišćenih i narezanih gljiva
  • 30 g svježeg špinata
  • 2 žličice soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • papar, ostali začini po želji

Priprema:

  1. Kuhaj kus-kus prema uputama na pakiranju. Za ovu količinu kus-kusa trebat će ti otprilike 500 ml tekućine. 
  2. Dok se kus-kus kuha, na ulju propirjaj gljive i špinat pa dolij ostatak temeljca. 
  3. U gotovi kus-kus dodaj kuhanu smjesu od gljiva.
  4. Ostale namirnice i začine dodaj po želji!

U slast!

 

Njam! Kus-kus salata idealna je za tople dane malo drugačije Doručak na brzinu: Kus kus s bobičastim voćem

Posjeti Gastro.hr