gastro postao
Zdrav i ukusan obrok, brzo pripremljen i nutritivan!
Kus-kus s gljivama ukusno je i pristupačno glavno jelo ili prilog. Uvijek ga možeš personalizirati začinima po želji ili posuti sirom. Također, ako u njega dodaš malo maslina, paprike, rajčice i mozzarelle on može postati i mediteranska inačica koja će savršeno ići uz morske plodove i dobro vino.
Ovog puta ti donosimo jednostavan recept za kus-kus sa šampinjonima i špinatom, koji će ti popraviti dan. Dobar tek!
Sastojci:
- 350 g kus-kusa
- 600 ml povrtnog temeljca
- 200 g očišćenih i narezanih gljiva
- 30 g svježeg špinata
- 2 žličice soli
- 1 žlica maslinovog ulja
- papar, ostali začini po želji
Priprema:
- Kuhaj kus-kus prema uputama na pakiranju. Za ovu količinu kus-kusa trebat će ti otprilike 500 ml tekućine.
- Dok se kus-kus kuha, na ulju propirjaj gljive i špinat pa dolij ostatak temeljca.
- U gotovi kus-kus dodaj kuhanu smjesu od gljiva.
- Ostale namirnice i začine dodaj po želji!
U slast!