Recepti 25. lipnja 2020.

Kus-kus salata idealna je za tople dane

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavne i zdrave namirnice te brza priprema ključne su stvari za najbolje ljetne recepte!

Ova jednostavna mediteranska salata s kuskusom, svježim povrćem i laganim dresingom savršena je za ručak ili laganu večeru. Može biti vegetarijanska ili ju možeš upotpuniti sirom te mesom po želji!

Osim jednostavne pripreme, prednost je i to što će u tvom hladnjaku moći stajati čak četiri dana. To je čini izvrsnom opcijom za one koji su u žurbi, nemaju vremena ili ga jednostavno žele potrošiti na neke druge aktivnosti. 

 

Možda vas zanima... Kuskus salata s grahom, mladim lukom i kukuruzom Kolumne

Sastojci:

  • 180 g kuskusa
  • 350 mL kipuće vode ili pilećeg temeljca
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1/2 tikvice
  • 1 rajčica srednje veličine
  • 1/2 crvenog luka
  • 2 žlice maslina
  • 2 žlice zdrobljene fete
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • sok jednog limuna
  • 60 mL maslinovog ulja
  • sol, papar

Priprema:

  1. U manjoj posudi na štednjaku zagrijte vodu ili pileći temeljac do vrenja. Kuskus stavi u zdjelu otpornu na toplinu (poput nehrđajućeg čelika) i zatim ga prelij vrućom vodom ili temeljcem.
  2. Jednom promiješaj da se potpuno sjedini, a zatim zdjelu prekrij poklopcem ili velikim tanjurom. Ostavi da tako odstoji pet minuta.
  3. Za to vrijeme operi i zatim sitno nareži na kockice povrće.
  4. Nakon što kuskus odstoji pet minuta, vilicom ga prosijte i okusite. Trebao bi biti lagan i pahuljast, a ne tvrd ili hrskav.
  5. Zatim u zdjelu dodaj nasjeckano povrćem sok limuna, maslinovo ulje i začine.
  6. Dobro promiješaj. Ukrasi narezanim maslinama i naribanim feta sirom.
  7. Po želji dodaj pečene komadiće piletine ili slanine.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Dimljeni tofu s kuskusom iz woka Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.