Recepti 13. listopada 2014.

Dimljeni tofu s kuskusom iz woka

gastro postao gastro.24sata.hr
Brza priprema hrane u woku čuva sve njene okuse, vitamine i nutrijente

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1123

Potrebno vam je

  • 400 g kuskus
  • 200 g tofu
  • 50 g luk ,crveni
  • 100 g masline, crne
  • 50 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 dl ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g poriluk (cijeli)
  • 2 režanj češnjak
  • 2 dl vino bijelo

Priprema

  1. Kuskus namočite u toplu vodu i ostavite desetak minuta da odstoji.
  2. U zagrijani wok stavite masnoću pa prepržite luk, poriluk i češnjak (pustite da uvene), zatim dodajte dimljeni tofu narezan na kocke, podlijte bijelim vinom i pustite da prokuha.
  3. Dodajte masline i masline punjene paprikom i na kraju umiješajte prethodno namočeni kuskus.

Izvor Časopis Vitki&Zdravi, proljeće-ljeto 2008.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.