Brzo i ukusno: Svinjski kare s medom, soja umakom i češnjakom

Stockfood ; svinjski kare
Za samo pola sata od svinjskog karea pripremi izvrstan ručak ili večeru.
Vidi originalni članak

Kare je zahvalan komad mesa za čiju pripremu ne treba mnogo vremena i pristupačne je cijene. Danas ti donosimo recept s medom, soja umakom i češnjakom koji ćeš lako reproducirati čak i ako nemaš mnogo kulinarskog iskustva.

Sočan, mekan kare posluži uz kuhano povrće, pire krumpir ili rižu. 

 

ZA POSEBNE PRILIKE Kraljevski kare za nedjeljni ručak

 

Sastojci:

  • 4 komada svinjskog karea
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica soja umaka
  • 1 žlica meda
  • 4 režnja češnjaka
  • Papar
  • Brašno

Priprema:

  1. Posuti meso paprom, a potom ga uvaljati u brašno s obje strane.
  2. Na tavi zagrijati maslac i maslinovo ulje. Dodati meso i peći tri do četiri minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu koricu. Izvaditi meso iz tave i premjestiti ga na tanjur.  
  3. Tavu maknuti s vatre i uliti temeljac, soja umak i med i dodati nasjeckani češnjak i vratiti na vatru.. Kuhati minutu, dvije, a potom vratiti meso.
  4. Smanjiti vatru, poklopiti tavu i kuhati još nekoliko minuta, sve dok meso ne bude gotovo.

 

za roštilj ili tavu Savršeno sočan grilani svinjski kare

 

Poslužiti odmah!

 

 

Posjeti Gastro.hr