gastro postao
Za samo pola sata od svinjskog karea pripremi izvrstan ručak ili večeru.
Kare je zahvalan komad mesa za čiju pripremu ne treba mnogo vremena i pristupačne je cijene. Danas ti donosimo recept s medom, soja umakom i češnjakom koji ćeš lako reproducirati čak i ako nemaš mnogo kulinarskog iskustva.
Sočan, mekan kare posluži uz kuhano povrće, pire krumpir ili rižu.
Sastojci:
- 4 komada svinjskog karea
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 100 ml povrtnog temeljca
- 1 žlica soja umaka
- 1 žlica meda
- 4 režnja češnjaka
- Papar
- Brašno
Priprema:
- Posuti meso paprom, a potom ga uvaljati u brašno s obje strane.
- Na tavi zagrijati maslac i maslinovo ulje. Dodati meso i peći tri do četiri minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu koricu. Izvaditi meso iz tave i premjestiti ga na tanjur.
- Tavu maknuti s vatre i uliti temeljac, soja umak i med i dodati nasjeckani češnjak i vratiti na vatru.. Kuhati minutu, dvije, a potom vratiti meso.
- Smanjiti vatru, poklopiti tavu i kuhati još nekoliko minuta, sve dok meso ne bude gotovo.
Poslužiti odmah!