gastro postao
Slastan i pomalo slatkast svinjski kare će vas oduševiti.
Ovaj kraljevski obrok možete poslužiti uz miješanu salatu, rižu, kuhano povrće ili pak pire krumpir. Sve su kombinacije dozvoljene!
Predlažemo da meso marinirate večer ranije i stavite u hladnjak. Marinadu nemojte bacati jer je kasnije možete reducirati i napraviti odličan umak.
Sastojci:
- 2 komada mesa
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice smeđeg šećera
- 3 žlice meda
- 3 žlice soja sosa
- 3 žlice Worcestershire umaka
- 2 žličice kečapa
- ½ žličice mljevenog đumbira
- ¼ žličice mljevenog cimeta
- Prstohvat kajenskog papra
Priprema:
- Pomiješajte nasjeckani češnjak, smeđi šećer, šećer, med, soja sos, Worcestershire, kečap, đumbir, cimet i kajenski papar. Polovicu prelijte u zdjelu s mesom, poklopite i stavite u hladnjak. Drugu polovicu sačuvajte za pripremu umaka.
- Zagrijte gril tavu i položite meso. Pecite 8-10 minuta sa svake strane na srednjoj vatri.
- Preostalu marinadu prelijte u tavicu, pustite da zavrije i kuhajte dok se ne zgusne. Prelijte preko mesa i poslužite uz prilog po izboru.
Dobar tek!