Sastojci:
- Brašno
- Jaja
- Kare
- Svježi sir
- Rajčica
- Češnjak
- Ulje
- Sol, papar, mješavina talijanskih začina
Postupak:
Zamijesite tijesto od brašna, jaja i malo ulja. Pomiješajte svježi sir s malim komadićima karea, posolite, popaprite i rasporedite hrpice na dobro razvaljano tijesto. Poklopite drugim dijelom tijesta i izrežiteu oblik po želji. Bitno je da vilicom dobro pritisnete rubove kako smjesa ne bi iscurila. Budući da su svježe, treba ih kuhati par 4-5 minuta.
Usporedno napravite šalšu od nekoliko oguljenih rajčica i malo češnjaka. Popržite češnjak na malo ulja i dodajte sitnije narezane rajčice i kuhajte otprilike pola sata na srednjoj vatri. Dobro posolite i popaprite, dodajte slatku crvenu papriku, a po želji i malo čilija u prahu. U šalšu umiješajte raviole.