Recepti 07. kolovoza 2017.

Tako lako: Domaći ravioli punjeni sirom i kareom

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaća tjestenina neusporedivo je ukusnija od kupovne, a velika je prednost što je možete puniti čim god želite. Isprobajte ovu klasičnu kombinaciju raviola i šalše, ali ovaj put uz dodatak ukusnog karea.

 

Sastojci:

  • Brašno
  • Jaja
  • Kare
  • Svježi sir
  • Rajčica
  • Češnjak
  • Ulje
  • Sol, papar, mješavina talijanskih začina

 

 

Postupak:

Zamijesite tijesto od brašna, jaja i malo ulja. Pomiješajte svježi sir s malim komadićima karea, posolite, popaprite i rasporedite hrpice na dobro razvaljano tijesto. Poklopite drugim dijelom tijesta i izrežiteu oblik po želji. Bitno je da vilicom dobro pritisnete rubove kako smjesa ne bi iscurila. Budući da su svježe, treba ih kuhati par 4-5 minuta.

Usporedno napravite šalšu od nekoliko oguljenih rajčica i malo češnjaka. Popržite češnjak na malo ulja i dodajte sitnije narezane rajčice i kuhajte otprilike pola sata na srednjoj vatri. Dobro posolite i popaprite, dodajte slatku crvenu papriku, a po želji i malo čilija u prahu. U šalšu umiješajte raviole.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.