Buncek s povrćem

Malo povrća, sojinog umaka i senfa i buncek je spreman
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 1500 g buncek
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mast svinjska, nesoljena
  • 0.50 šalica mrkva, crvena
  • 0.50 šalica celer, list
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 2 žlica soja umak
  • 2 žlica senf
  • 1 žlica limeta
  • 0.25 šalica voda
  • 2 šalica leća, suha
  • ulje maslinovo
  • peršin, list
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Istrljajte buncek solju i paprom, probodite nožem na nekoliko mjesta, ugurajte u proreze 4 češnja češnjaka, stavite u plastičnu vrećicu pa u hladnjak na oko dva sata.
  2. Pecite ga u posudi na masti ili ulju oko sat i pol na 180°c. pirjajte na ulju sjeckani luk dvije minute, dodajte mrkvu i celer pa pirjajte tri-pet minuta ili dok ne omekšaju.
  3. Dodajte češnjak i pirjajte minutu pa dodajte sojin umak, senf i limetu te pirjajte. Ulijte vodu i dodajte kuhanu leću pa pirjajte minutu, dvije ili dok se tekućina ne upije. Rasporedite povrće u posudu, pospite peršinom i na njega stavite buncek.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr