gastro postao
Malo povrća, sojinog umaka i senfa i buncek je spreman
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1500 g buncek
- sol
- svježe mljeveni papar
- mast svinjska, nesoljena
- 0.50 šalica mrkva, crvena
- 0.50 šalica celer, list
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 2 žlica soja umak
- 2 žlica senf
- 1 žlica limeta
- 0.25 šalica voda
- 2 šalica leća, suha
- ulje maslinovo
- peršin, list
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Istrljajte buncek solju i paprom, probodite nožem na nekoliko mjesta, ugurajte u proreze 4 češnja češnjaka, stavite u plastičnu vrećicu pa u hladnjak na oko dva sata.
- Pecite ga u posudi na masti ili ulju oko sat i pol na 180°c. pirjajte na ulju sjeckani luk dvije minute, dodajte mrkvu i celer pa pirjajte tri-pet minuta ili dok ne omekšaju.
- Dodajte češnjak i pirjajte minutu pa dodajte sojin umak, senf i limetu te pirjajte. Ulijte vodu i dodajte kuhanu leću pa pirjajte minutu, dvije ili dok se tekućina ne upije. Rasporedite povrće u posudu, pospite peršinom i na njega stavite buncek.
Izvor Skuhatćute